De kop is eraf! (video)

31-10-2023

Wat was het een belevenis afgelopen zaterdag om de prachtige klanken van het Requiem van Fauré door de kloosterkerk van Stadsklooster San Damiano in Den Bosch te horen schallen. De kop is eraf! Nu op naar de dubbel van 11 en 12 november in Oisterwijk en Heeswijk-Dinther (uitverkocht).

Met zo'n 135 bezoekers was de kerk goed gevuld. Nadat achtereenvolgens Kamerkoor Mi Canto uit Heeswijk-Dinther, Accordeonvereniging La Bella Vita uit Den Bosch en het Oisterwijks Kamerkoor afzonderlijk hadden laten horen wat ze in huis hebben, was het tijd voor het requiem.

De solisten Thomas Vandenabeele (bariton) en Sannerien van Aerts (sopraan).
De solisten Thomas Vandenabeele (bariton) en Sannerien van Aerts (sopraan).

Aan Antoine van Wanrooij (La Bella Vita) de eer om deze eerste uitvoering te dirigeren. De koren en het orkest werden ondersteund door paukenist (en pianist) Huub Sperber. Bariton Thomas Vandenabeele (1997) nam de solo's bij de delen Offertorium en Libera Me voor zijn rekening. Sopraan Sannerien van Aerts (1992) en La Bella Vita brachten samen het prachtige, ingetogen Pie Jesu ten gehore. 

En weet je wat nou zo mooi is? Op zaterdag 11 november is er nog een uitvoering waar nog kaarten voor te krijgen zijn! Dus kon je er dit keer niet bij zijn, kom dan naar de Sint Petruskerk in Oisterwijk!

Tickets zijn te koop op de dag zelf aan de kassa (contact of qr-code, geen pin) of nu al via de webshop op de website van het Oisterwijks Kamerkoor:

Bekijk hieronder beelden van het eerste concert.

Graag tot ziens op 11 november in Oisterwijk!