Over ons

Wie zijn wij?

Wij zijn La Bella Vita

en wij genieten van accordeonmuziek

La Bella Vita ging 56 jaar lang door het leven als Accordeonvereniging Blijleven. De club, opgericht op 6 oktober 1963, bestaat uit 16 enthousiaste accordeonisten en gitaristen. Het orkest staat sinds 2019 onder leiding van dirigent Antoine van Wanrooij.

Blijleven werkte mee aan diverse grote muziekprojecten zoals Ode aan Edith Piaf (2009), Ode aan Marc Belder (2012), Van Bach tot Blijleven (2013) en Spring (2017). In het najaar van 2023 stond opnieuw een mooi project gepland, namelijk een unieke uitvoering van het requiem van Gabriel Fauré in samenwerking met het Oisterwijks Kamerkoor en Kamerkoor Mi Canto uit Heeswijk-Dinther. 

We spelen mooie, gevarieerde muziek. Eigentijds maar ook klassiekers, musicalhits en meezingers. Op gezette tijden geven we gastoptredens en concerten.

Goed en overtuigend

Enthousiasme en plezier staan voorop maar ook serieus oefenen is nodig om gezamenlijk de muziekstukken kwalitatief goed en overtuigend te spelen. De dirigent zorgt voor verschillende muziekpartijen zodat iedereen op zijn eigen niveau mee kan spelen.
Weten hoe dat klinkt? Dat kan hier

Oefenen

La Bella Vita repeteert op dinsdagavond in Sociaal Cultureel Centrum De Helftheuvel in Den Bosch. De repetitie van het orkest duurt van 19.30 tot 21.15 uur. In kleiner verband oefent het ensemble daarna nog tot 22.00 uur.  

Kom kijken en doe mee!

Hoe word ik lid?

Als je lid wilt worden van onze accordeonvereniging kun je dit aangeven door middel van een mail. Kom gerust een langs bij één van onze repetities op de dinsdagavond, of bij een paar repetities. Om zeker te weten dat er gerepeteerd wordt, kun je het beste even vooraf een mailtje sturen.

Zin gekregen om mee te doen? Wees welkom! Ook als je met een ander instrument wilt samenspelen met accordeonisten. Een volwaardig (orkest) lidmaatschap kost 240 euro per jaar.

Voor alle genoemde prijzen geldt het prijspeil 2023. Deze worden per jaar herzien.

Hoe zeg ik mijn lidmaatschap op?

Dat kan door het bestuur of de secretaris van La Bella Vita hiervan op de hoogte te stellen. Zie voor de volledige procedure het huishoudelijk reglement.