Geslaagd clubuitje

12-10-2019

Zonder accordeons en gitaren maar met veel goede zin kwamen we deze zaterdagmiddag bijeen voor een clubuitje op landgoed Coudewater in Rosmalen. De vroegere werkplek van één van onze leden, Cor, die samen met nog twee anderen rondleidingen geeft op het terrein van het vroegere psychiatrisch ziekenhuis.  

De bewoners zijn van lieverlee op andere plaatsen ondergebracht en Coudewater is begin 2019 door de GGZ Oost Brabant verkocht aan twee projectontwikkelaars. Onder de vlag Land van Codewater gaan zij woningen bouwen op het terrein. Een deel van de huidige gebouwen gaat tegen de vlakte, maar de waardevolle en monumentale gebouwen blijven staan, evenals de vele monumentale bomen. 

Het was een interessante en leerzame rondleiding die eindigde in de kapel op Coudewater, die niet meer in gebruik is voor kerkdiensten. Daar kon dirigent Antoine van Wanrooij het niet laten een deuntje op het orgel te spelen en bleek hoe mooi de akoestiek in dit gebouw is. 

Na afloop van onze wandeling zijn we gezellig een hapje - of eigenlijk een heleboel hapjes - gaan eten bij het Wapen van Rosmalen. Het was een gezellig en geslaagd clubuitje!