Laat dat requiem maar komen: we hebben er zin in!

21-10-2023
Stadsklooster San Damiano in Den Bosch, locatie van de eerste uitvoering van het Requiem van Fauré.
Stadsklooster San Damiano in Den Bosch, locatie van de eerste uitvoering van het Requiem van Fauré.

Vandaag over precies een week is het zover: onze eerste uitvoering van het Requiem van Fauré samen met het Oisterwijks Kamerkoor en Kamerkoor Mi Canto uit Heeswijk-Dinther. We hebben er zin in!

Deze laatste weken worden de puntjes op de i gezet. Een mooi ijkpunt was afgelopen zaterdag de eerste gezamenlijke repetitie in Heeswijk-Dinther. Het paste allemaal net in het Willibrordcentrum met twee koren en een accordeonokest, een heleboel muziekstandaarden en een stuk of 14 accordeons. 

Onder leiding van de dirigenten Antoine van Wanrooij (Accordeonvereniging La Bella Vita), Peter van Aerts (Oisterwijks Kamerkoor) en Enrico van Schaik (Kamerkoor Mi Canto) is er geoefend op de zeven delen van het requiem en vooral op het samenspel. Ook werd samen met sopraan Sannerien van Aerts het ingetogen Pie Jesu gerepeteerd. Haar prachtige zang en de begeleidende accordeonklanken vormden een heel fraai geheel.

Het was erg fijn en gezellig om elkaar te ontmoeten, te leren kennen en te ervaren hoe wonderschoon het klinkt als de verschillende muzikale sporen bij elkaar komen. Voor het eerste concert op zaterdag 28 oktober in Den Bosch staat er nog een gezamenlijke repetitie gepland, plus een generale op de dag zelf. Daarna komen we opnieuw bij elkaar voor de concerten in Oisterwijk op zaterdag 11 november en het inmiddels uitverkochte concert in Heeswijk-Dinther op zondag 12 november.


Wil je er ook bij zijn? Gezellig! Kaarten zijn te koop aan de kassa (Let op: alleen contant of via qr-code, geen pin), maar om helemaal zeker te zijn van een plekje kun je nu al een kaartje bemachtigen via de webshop. Klik daarvoor op de knop hiernaast.


Wil je weten hoe het klonk tijdens onze eerste gezamenlijke repetitie? Kijk dan hier: