Op het hoofdpodium van Theater aan de Parade

29-03-2024

'Next: Ziggo Dome' werd er al gekscherend gezegd na afloop van ons gastoptreden tijdens Van Kathedraal naar Theatertempel van de Bossche Komeedie. Muziek maken voor een volle Casinozaal, die kan ook weer van de bucketlist! 

Van Kathedraal naar Theatertempel is een van de openingsproducties van het volledig verbouwde Theater aan de Parade in Den Bosch. Een komisch muziektheaterspektakel van de Bossche Komeedie dat in totaal zeven keer te zien is, met een gastoptreden van steeds weer een andere Bossche podiumkunstenaar, amateurclub of vereniging uit Den Bosch.

En deze dinsdag, 27 maart, waren wij met ons accordeoncluppie aan de beurt. Na een hele poos wachten in de artiestenfoyer. Het verhaal was dat we beoordeeld zouden worden door een jury. Het eerste nummer - España Cañíi - ging compleet de mist in. Het deed pijn aan onze oren. Toch de zenuwen? Of misschien ook wel een beetje afgesproken werk?

Maar toen kwam Bella Ciao, een opzwepend Italiaans strijdlied dat tijdens de Tweede Wereldoorlog in Italië populair werd onder de partizanen die zich verzetten tegen het fascisme en nationaalsocialisme. Het lied is uitgegroeid tot een wereldwijd verzetslied tegen onderdrukkende machten. 

Gelukkig dat we ons mochten en konden revancheren voor de jury, die laaiend enthousiast was. En wij waren uiteindelijk vooral heel blij en vereerd om dit een keer mee te mogen maken! 

Beluister Bella Ciao hieronder.