Wat een Muzikale middag (video)

25-04-2022

Met drie optredens in één maand kunnen we met recht spreken van een La Bella Vita concertreeks. Na het duoconcert met de accordeongenoten van Concertina meldden we ons op zaterdag 23 april in Sociaal Cultureel Centrum De Schans in Den Bosch. (Over dat derde optreden lees je verderop!)

Daar was op initiatief van Stichting Actieve Senioren (SAS) een Muzikale middag georganiseerd met behalve accordeonmuziek ook blaasmuziek. En één dirigent, Antoine van Wanrooij, want die leidt beide orkesten.

Blaasorkest De Laatbloeiers
Blaasorkest De Laatbloeiers

De Laatbloeiers liet aan de hand van nummers als Regimentskinder, Pavane in blue, Laat me en Anselpolka horen hoe mooi en gevarieerd blaasmuziek kan klinken. Na de pauze was het de beurt aan de blaasbalgen van La Bella Vita. Die produceerden onder meer Introspection 2, Lemon Tree, Moment for Morricone en het klein ensemble sloot af met Moonstone en Ouverture Furiant.

Al met al goed voor 2,5 uur muziek. Zoals SAS-voorzitter in zijn dankwoord zei: 'Een muzikale middag verrijkt je leven'. En zo is het maar net.

Overigens is La Bella Vita op Koningsdag opnieuw te bewonderen en te beluisteren: tussen 16.00 en 17.00 uur op het Kerkplein in Den Bosch. Kom kijken en meezingen!